Kroatië

Vakantie Kroatië Watervallen

VakantiesinKroatiė.com

Kroatië is een prachtige vakantiebestemming met veel natuurlijke schoonheid. Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van het land zijn de adembenemende watervallen. Kroatië heeft een overvloed aan watervallen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens je vakantie.

Plitvicemeren

Een van de meest bekende en populaire watervallen in Kroatië zijn te vinden in het nationale park Plitvicemeren. Dit park is een UNESCO-werelderfgoed en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Het park bestaat uit een reeks van 16 meren die met elkaar verbonden zijn door prachtige watervallen. Het turquoise water en de weelderige groene omgeving maken dit park een waar paradijs voor natuurliefhebbers.

vakanties in kroatië

De grootste waterval in het park is de Veliki Slap, die een hoogte heeft van maar liefst 78 meter. Het is een spectaculair gezicht om het water naar beneden te zien storten en het geluid van de waterval te horen. Je kunt het park verkennen via verschillende wandelpaden en houten loopbruggen die je langs de mooiste plekjes leiden.

Krka Nationaal Park

Een andere prachtige plek om watervallen te bewonderen is het Krka Nationaal Park. Dit park is gelegen in de regio Dalmatië en staat bekend om zijn schilderachtige watervallen en heldere wateren. Het park heeft verschillende wandelpaden die je langs de watervallen leiden, waaronder de beroemde Skradinski Buk-waterval.

De Skradinski Buk-waterval is een van de meest bezochte watervallen in Kroatië. Het water valt hier over een reeks van kalkstenen barrières en creëert zo een prachtig schouwspel. Je kunt hier zwemmen in de verfrissende wateren en genieten van de natuurlijke schoonheid om je heen.

Watervallen van Rastoke

Naast de grote nationale parken zijn er ook kleinere, maar niet minder mooie, watervallen te vinden in Kroatië. Een voorbeeld hiervan zijn de watervallen van Rastoke, gelegen in de buurt van de stad Slunj. Rastoke wordt ook wel het “kleine Plitvice” genoemd vanwege de gelijkenis met het beroemde nationale park.

De watervallen van Rastoke zijn omgeven door traditionele houten huizen en molens, wat zorgt voor een pittoreske sfeer. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de rustige omgeving. Je kunt hier ook genieten van heerlijke lokale gerechten in een van de gezellige restaurants aan het water.

Andere watervallen in Kroatië

Naast de genoemde watervallen zijn er nog veel meer prachtige watervallen te ontdekken in Kroatië. Een paar andere bekende watervallen zijn de watervallen van Krupa, de watervallen van Zrmanja en de watervallen van Bijele en Samarske Stijene.

De watervallen van Krupa zijn te vinden in het noorden van Kroatië en zijn een van de grootste travertijnwatervallen van Europa. De watervallen van Zrmanja zijn gelegen in het Velebitgebergte en bieden een spectaculair uitzicht. De watervallen van Bijele en Samarske Stijene zijn te vinden in het natuurpark Velebit en zijn omgeven door prachtige natuur.

Kortom, Kroatië is een paradijs voor watervalliefhebbers. Of je nu kiest voor de bekende watervallen in nationale parken zoals Plitvicemeren en Krka, of de minder bekende watervallen in afgelegen gebieden, je zult zeker onder de indruk zijn van de natuurlijke schoonheid van Kroatië. Dus plan je volgende vakantie naar Kroatië en ontdek de betoverende watervallen zelf!

Je houd misschien ook van..