Kroatië

Gesproken talen in Kroatië

KRKA waterfalls Croatia during summer, young men sunbathing at the waterfalls of krka

Kroatië heeft drie officiële talen: Kroatisch, Servisch en Bosnisch. Kroatisch is ‘s werelds meest gesproken taal in Kroatië met meer dan 95% van de bevolking die het spreekt. Een andere taal die in Kroatië wordt gesproken is Servisch. Servisch wordt gesproken door ongeveer 4% van de bevolking. Bosnisch wordt ook gesproken in Kroatië, maar slechts door 1% van de bevolking.

Er zijn ook talen die niet officieel zijn. De meeste andere talen die in Kroatië worden gesproken zijn Hongaars, Italiaans, Duits, Engels, Romani (Roma) en Roemeens.

vakanties in kroatië

Kroatisch, Servisch en Bosnisch

Sommige Kroaten kunnen ook verschillende talen spreken. Vaak kunnen Kroaten het Kroatisch, Servisch en Bosnisch spreken. Sommige Kroaten kunnen ook een verscheidenheid aan andere talen spreken, zoals Hongaars, Italiaans, Duits, Engels, Romani, Roemeens en anderen.

Kroatische dialecten kunnen ook variëren in verschillende steden en regio’s. Sommige regionale dialecten zijn Kroatisch, Servisch en Bosnisch. Andere dialecten zijn Hongaars, Italiaans, Duits, Engelse en Roemeense.

In Kroatië zijn er ook veel verschillende dialecten, waaronder Ost-Kroatisch, West-Kroatisch, Zuid-Prekmurje, Dalmatiërs, Istrijs, Kajkavski, Križevci, Međimurski, Štokavski, Bečić-Vukanovac, Lički en Žumberački.

Om meer te weten te komen over de talen die in Kroatië worden gesproken, raden we u aan om een bezoek te brengen aan het Kroatisch Taalcentrum. Ze bieden talenlessen en culturele programma’s aan die het leren van Kroatische dialecten en andere talen makkelijk en leuk maken.

Kroatië is beroemd om zijn diverse gesproken talen, waaronder Kroatisch, Serbo-Kroatisch en Servisch. Er zijn ook interessante dialecten die in de verschillende regio’s worden gesproken, zoals Istrijs, Kajkavsko, Chakavsko en Shtokavsko. Als u geïnteresseerd bent in het leren van deze talen, dan is het Kroatisch Taalcentrum uw beste keuze. Het biedt talenlessen, culturele programma’s en activiteiten die het leren van deze talen theoretisch en praktisch makkelijk (en leuk) maken. U kunt er klaslokalen huren en er zijn veel ervaren leraren om u te helpen. Ook kunt u er meer te weten komen over de geschiedenis en culturele achtergrond van de talen die in Kroatië worden gesproken. Als je geïnteresseerd bent in het leren van de Kroatische taal, is het Kroatisch Taalcentrum zeker een bezoek waard.

Diverse gesproken talen in Kroatië

Kroatië is een land met een rijke cultuur en een lange geschiedenis. De taal in het land is daarom divers. De belangrijkste officiële taal in Kroatië is Kroatisch, maar er worden ook andere talen gesproken.

Het Kroatisch is de eerste en officiële taal in Kroatië. Het Kroatisch is een van de talen die wordt beschouwd als een zuidelijk Slavische taal. Men heeft het Kroatisch gebruikt voor de eeuwen in Kroatië en veel Kroaten spreken de taal vloeiend. De tweede officiële taal in Kroatië is Servisch. De Servische taal is een van de Noord-Slavische talen en heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot de negende eeuw. De taal is populair onder de Kroatische minderheid.

Er zijn ook talen die niet officieel erkend worden in Kroatië, maar die worden gesproken door bepaalde bevolkingsgroepen. De meest voorkomende talen zijn Hongaars en Italiaans. Hongaars wordt gesproken door de Hongaarse minderheid in het zuiden van Kroatië en Italiaans wordt gesproken door de Italiaanse minderheid in dit gebied. Er zijn ook een aantal andere talen gesproken in Kroatië, waaronder Tsjechisch, Sloveens, Albanees en Engels.

Als je geïnteresseerd bent in het leren van de Kroatische taal, is het Kroatisch Taalcentrum zeker een bezoek waard. Het biedt cursussen voor beginners en gevorderden die de talen, cultuur en geschiedenis van Kroatië behandelen. Het centrum is ook uitgerust met alle hulpmiddelen die nodig zijn om de Kroatische taal te leren, zoals boeken, audio en video-materiaal. Er worden ook functies aangeboden zoals toetsen, simulaties, online tests en online forums om studenten te helpen met het leren van de Kroatische taal.

Je houd misschien ook van..