Kroatië

De inwoners en bevolking van Kroatië

Croatia, Zadar, Family on sailboat

Kroatië is een land met een bevolking van ongeveer 4,2 miljoen. Het is een prachtig land met een aantal prachtige steden, met name in de kustregio’s. Het land heeft diverse etnische groepen, waaronder Kroaten, Serviërs, Bosniaks, Hongaren, Romeinse en Italiaanse gemeenschappen. De bevolking is meer dan 93% Kroatisch.

De officiële taal is Kroatisch, hoewel Talen zoals Servisch, Hongaars, Italiaans, Tsjechisch en Sloveens worden gesproken. De economie draait om toerisme, landbouw, industrie, opslag en export. Het toerisme biedt veel van de banen aan de inwoners. De landbouw is een andere belangrijke bron van inkomsten, met name de akkerbouw, maar ook de visserij is populair.

vakanties in kroatië

De industrie biedt veel banen, vooral in chemische producten, textiel, meubelen, metaalwaren en olieproducten. De infrastructuur van het land is goed ontwikkeld. Er zijn veel wegen en spoorwegen en er is toegang tot internationaal transport. De bevolking heeft een hoog opleidingsniveau en er is geen grote armoede.

Informatie over de inwoners van Kroatië

De bevolking van Kroatië is in totaal 4,17 miljoen inwoners. De meerderheid van de bevolking leeft in stedelijk gebied, met het grootste aandeel in de hoofdstad Zagreb. Naast Zagreb zijn er andere grote steden in Kroatië, waaronder Split, Rijeka, Osijek en Zadar. Kroatië is een van de meest urbaniseren landen van Europa, met meer dan drie kwart van de bevolking die in stedelijk gebied woont.

Kroatië heeft een hoog opgeleide bevolking, met een opleidingsniveau dat boven het EU-gemiddelde ligt. De arbeidsparticipatie is hoog en de werkloosheid is redelijk laag. De infrastructuren van het land is goed ontwikkeld en er is toegang tot internationaal transport. Er is geen grote armoede in Kroatië, maar er zijn wel enkele regio’s met een lage inkomensniveau.

Inkomen en infrastructuur in Kroatië

Kroatië heeft een bevolking van ongeveer 4,1 miljoen mensen. Kroatië is niet alleen een toeristische bestemming, maar heeft ook een actieve landbouwsector met een veelheid aan verwerkingsindustrieën. Kroatië heeft een bijzonder gevarieerde bevolking. De meerderheid is Kroatisch, maar er zijn ook mensen van Sloveense, Hongaarse, Servische, Bosnische, Albaneese en andere achtergronden. De meeste inwoners van Kroatië zijn christenen, met name Romeinse Katholieken.

De infrastructuren van Kroatië is goed ontwikkeld, met moderne wegen, luchtvaart en transport. Ongeveer de helft van de bevolking heeft toegang tot moderne gezondheidszorg. Er is toegang tot modern onderwijs voor elke kind in het land. Er is ook toegang tot internationaal transport via treinen, bussen en vliegtuigen.

Hoewel er geen grote armoede in Kroatië heerst, zijn er enkele regio’s met een lager inkomensniveau. Veel mensen die in deze regio’s wonen, moeten van andere bronnen van inkomsten afhankelijk zijn, zoals landbouw en gemeenschapshulp. Het gemiddelde inkomen in Kroatië is relatief laag in vergelijking met andere Europese landen.

Je houd misschien ook van..